3.7/5 - (21 votes)
Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, precum tocanite sau sosuri. Daca iti place sfecla rosie si vrei sa te bucuri de gustul ei pe tot parcursul iernii, o poti mura. Ai nevoie doar de otet, sare, piper si putin zahar.
Dupa ce este fiarta, sfecla se aranjeaza in borcane care apoi se fierb la bain marie. Se lasa sa se raceasca total, dupa care se depoziteaza intr-un loc racoros si umbros.
Ingrediente Sfecla rosie pentru iarna
sfecla rosie , otet, sare, zahar, piper boabe.
Preparare Sfecla rosie pentru iarna
- Sfecla rosie se spala bine si se pune la fiert pentru ~2 ore.
- Este fiarta atunci cand prin intepare cu o furculita se patrunde usor.
- Se scoate intr-o sita si se lasa sa se racesca.
- Se curata de coaja si se taie felii potrivite.
- Pentru fiecare borcan – 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 5 linguri otet, apa cat cuprinde, 5 boabe de piper.
- Borcanele se inchid ermetic si se pun la in Bain-Marie pentru 20 minute ( de cand apa incepe sa clocoteasca).
- Se lasa sa se raceasca lent pana a doua zi.
- Se pastreaza in camara.
Pofta Buna!