Salata de dovlecei copti

Salata de dovlecei copti
Ingrediente:

3 dovlecei (cca 800 gr) , 1 ceapa, 50 ml ulei, 1/2 lingurita zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, 1 /4  legatura de  patrunjel verde.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 bol

4.9/5 - (9 votes)

Salata de dovlecei copti este foarte gustoasa si sanatoasa, ideala alaturi de preparate din carne sau peste. Se prepara usor, la cuptor, si se asezoneaza cu ceapa calita, zeama de lamaie si patrunjel tocat. Pentru un gust picant, mai puteti adauga si boia iute.
Salata de dovlecei copti poate fi preparata si la robotul de bucatarie, ins ava deveni o pasta cremoasa, pe care o poti servi pe paine sau lipii. Aceasta salata este mai gustoasa rece, alaturi de alte preparate.

Curatam dovleceii  de coaja si ii  taiem in felii potrivite , pe lungime .

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se presara  sare si se ung cu ulei.

Se coc pana devin usor aurii la baza .

Ceapa se razuie si se caleste in ulei,  pana se inmoaie bine.

Dovleceii se scot din cuptor, se lasa se se racesca cateva momente apoi se toaca marunt.

Se pun intr-o sita si presam  usor cu o lingura pentru a indeparta  surplusul de apa.

Se pun intr-un bol impreuna cu ceapa calita in ulei , potrivim de sare si piper , adaugam zeama de lamaie si patrunjelul taiat marunt.

Amestecam  pana obtinem o salata omogena si cremoasa.

Pentru o salata mai fina  utilizam robotul de bucatarie.

Se introduce la rece,  pentru 30 minute,  si apoi se serveste.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *