Salata de dovlecei copti este foarte gustoasa si sanatoasa, ideala alaturi de preparate din carne sau peste. Se prepara usor, la cuptor, si se asezoneaza cu ceapa calita, zeama de lamaie si patrunjel tocat. Pentru un gust picant, mai puteti adauga si boia iute.
Salata de dovlecei copti poate fi preparata si la robotul de bucatarie, ins ava deveni o pasta cremoasa, pe care o poti servi pe paine sau lipii. Aceasta salata este mai gustoasa rece, alaturi de alte preparate.
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in felii potrivite , pe lungime .
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se presara sare si se ung cu ulei.
Se coc pana devin usor aurii la baza .
Ceapa se razuie si se caleste in ulei, pana se inmoaie bine.
Dovleceii se scot din cuptor, se lasa se se racesca cateva momente apoi se toaca marunt.
Se pun intr-o sita si presam usor cu o lingura pentru a indeparta surplusul de apa.
Se pun intr-un bol impreuna cu ceapa calita in ulei , potrivim de sare si piper , adaugam zeama de lamaie si patrunjelul taiat marunt.
Amestecam pana obtinem o salata omogena si cremoasa.
Pentru o salata mai fina utilizam robotul de bucatarie.
Se introduce la rece, pentru 30 minute, si apoi se serveste.
Pofta Buna!
Salvează