Aperitiv cu sunca si cascaval, un preparat nelipsit de la mesele festive. Gustos si foarte apreciat, Aperitivul cu sunca si cascaval se prepara usor si rapid.
Cumparam feliate Sunca si cascavalul (au aceasi dimensiune, iar aperitivul va avea un aspect uniform) sau le feliati acasa, dar sa aiba aceleasi dimensiuni.
Untul la temperatura camerei se amesteca cu sare si piper dupa gust.
Puteti adauga si verdeturi uscate.
Pe un blat cu folie alimentara, asezam prima felie de cascaval, se unge cu un strat subtire de unt si asezam o felie de sunca presata.
Procedam la fel cu restul feliilor de cascaval si sunca, ultima foaie fiind de cascaval.
Presam usor, preparatul obtinut se inveleste in folie si se introduce la rece, pentru 1 ora.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indepartam marginile neuniforme si apoi se portioneaza.
Deasupra fiecarui cub se aseaza o felie de maslina verde si se infige o scobitoare.
Pofta Buna!