Originea salatei Caesar
Desi multi cred ca salata Caesar este un preparat italian, aceasta delicioasa reteta are, de fapt, origini mexicane. Salata a fost inventata in 1924 de Caesar Cardini, un chef italian stabilit in Tijuana, Mexic. Legenda spune ca intr-o zi aglomerata, cand ingredientele din bucatarie erau pe terminate, Cardini a improvizat cu ce avea la indemana, creand astfel celebra salata.
Reteta originala si evolutia sa
Reteta originala includea salata romana, crutoane, parmesan, oua, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sos Worcestershire. Dressingul cremos si aromele perfect echilibrate au transformat aceasta reteta simpla intr-o adevarata capodopera culinara. De-a lungul timpului, salata Caesar a evoluat, iar pieptul de pui la gratar, fileurile de ansoa si alte ingrediente s-au adaugat pentru a diversifica reteta. Astazi, este una dintre cele mai populare salate din lume, servita in restaurante de lux, dar si preparata acasa de milioane de oameni.
Aceasta salata reprezinta simplitatea combinata cu creativitatea, demonstrand ca o idee nascuta din necesitate poate deveni un preparat adorat de toata lumea.
Reteta Salata Caesar
Astazi pregatim impreuna o salata Caesar delicioasa, perfecta pentru orice masa! Cu piept de pui la gratar, crutoane crocante si un sos cremos care face diferenta, aceasta reteta va deveni rapid preferata voastra.
Ingrediente – 4 portii
- 1 piept de pui la gratar (600 gr)
- 250 gr crutoane
- 1 salata Iceberg
Pentru sos:
- 2 galbenusuri
- 4 fileuri de ansoa
- 100 ml ulei
- 100 gr parmesan
- 3 linguri otet balsamic
- 1 lingurita mustar
- 1 catel mare de usturoi
- Sare si piper dupa gust
Preparare Sos :
- Intr-un blender , mixam galbenusurile, fileurile de ansoa, usturoiul, mustarul si otetul balsamic.
- Turnam uleiul treptat, pana obtinem un sos fin si cremos.
- Incorporam parmesanul ras si potrivim gustul cu sare si piper.
Asamblare
Spalam bine salata Iceberg, taiem sau rupem frunzele in bucati potrivite si le asezam intr-un bol mare.
Taiem fasii subtiri pieptul de pui si il asezam peste salata.
Adaugam crutoanele crocante, care vor da textura salatei noastre.
Turnam sosul peste salata, amestecam usor sa se combine toate aromele si servim imediat.
Hai sa ne bucuram impreuna de aceasta salata Caesar plina de gust si atat de simplu de facut! Pofta buna!