Cei mai buni castraveti murati la soare ! Reteta Castraveti murati la soare este simpla, rapida si delicioasa. Castraveti murati la soare pentru fripturi gustoase.
Intr-un borcan asezam o parte din marar , o crenguta de cimbru si trei catei de usturoi.
Asezam castravetii (spalati bine) pe doua straturi si ii indesam usor.
Intre straturile de castraveti si deasupra lor adaugam restul de marar , cimbru si usturoi.
Amestecam apa calda cu sarea( pana se dizolva) si turnam peste castraveti cat sa acopere.
Asezam deasupra felia de paine si acoperim borcanul cu o folie alimentara + 1 farfurioara.
A doua zi indepartam felia de paine si rotim usor borcanul .
Asezam borcanul la soare , de dimineata pana seara , temperatura minima 32 C.
Seara il asezam in bucatarie.
In maxim 3-4 zile avem castraveti murati , aromati si crocanti.
Ii lasam la murat in functie de gust .
Dupa murare, asezam castravetii in caserole impreuna cu saramura si ii pastram la frigider , maxim 2 saptamani.
Se servesc alaturi de friptura , mancaruri , salate si gustari.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează