Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare
4.7/5 - (181 votes)

Ingrediente Castraveti murati la soare pentru 1 borcan de 5 l

4 kg castraveti de marime potrivita si proaspeti, 5 catei usturoi, 4 tije de marar ( cu floare), 1 felie de paine, 1 lingura sare / 1 l apa, 2 crengute de cimbru verde.




 

Mod de preparare

Intr-un borcan asezam o parte din marar , o crenguta de cimbru si trei catei de usturoi.

Asezam castravetii (spalati bine) pe doua straturi si ii indesam usor.

Castraveti murati la soareIntre straturile de castraveti si deasupra lor adaugam restul de marar , cimbru si usturoi.

Amestecam apa calda cu sarea( pana se dizolva) si turnam peste castraveti cat sa acopere.

Asezam deasupra felia de paine si acoperim borcanul cu o folie alimentara + 1 farfurioara.

A doua zi indepartam felia de paine si rotim usor borcanul .

Asezam borcanul la soare , de dimineata pana seara , temperatura minima 32 C.

Seara il asezam in bucatarie.

In maxim 3-4 zile avem castraveti murati , aromati si crocanti.

Ii lasam la murat in functie de gust .

Castraveti murati la soare

Dupa murare,  asezam castravetii in caserole impreuna cu saramura si ii pastram la frigider , maxim 2 saptamani.

Se servesc alaturi de friptura , mancaruri , salate si gustari.

Pofta Buna!




 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.