Ostropel de pui

Ostropel de pui
Ingrediente:

1 kg  carne de pui (pulpe , piept ), 2 buc ceapa, 1 ardei  gogosar, 5 rosii mari (pulpa), 5 catei usturoi, 5 linguri ulei, 200 ml vin alb demisec , sare, piper, 1 legatura patrunjel proaspat .

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5

5/5 - (10 votes)

Ostropel de pui, un preparat gustos si nelipsit din meniul de pranz. Reteta Ostropel de pui este simpla si iti garanteaza reusita.

Carnea se portioneaza si se presara cu sare si piper dupa gust.

Uleiul se incinge si prajim carnea , cca 5 minute, pe fiecare parte.

Adaugam vinul si lasam sa fiarba inabusit,  cca 10 minute.

Se scoate carnea,  iar in grasimea ramasa adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt.

Se calesc 5 minute  si apoi adaugam pulpa de rosii.

Lasam sa fiarba pana ce  sosul scade, cca 10-12 minute.

Adaugam  carnea in sos , adaugam 200 ml apa calda si usturoiul pisat.

Se lasa sa fiarba la foc mic,  pana carnea se patrunde usor  si sosul a scazut.

Se serveste cu mamaliguta si patrunjel maruntit.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *