Rulada cu somon

Rulada cu somon
Ingrediente:

Foaie de rulada  - 2 oua, 60 gr faina, 35 gr pasta de tomate, 35 gr unt, 1 lingurita boia, 8 gr praf de copt, 1 praf de sare.
Umplutura - 200 gr crema de branza, 30 gr unt, 100 gr somon file afumat.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

1 rulada

5/5 - (12 votes)

Daca vrei un aperitiv delicios , trebuie neaparat sa incerci rulada cu somon! Arata senzational, e cremoasa si  gustoasa! Foaia pufoasa  se imbina perfect cu umplutura fina de crema de branza si somon afumat. Rezultatul? Un aperitiv gustos, dar usor de facut, care arata de parca ai stat ore in bucatarie (desi nu e deloc cazul!).

Rulada cu somon

Idei si sugestii din bucatarie

  • Poti pregati rulada cu o zi inainte – chiar devine si mai gustoasa dupa ce sta la rece si aromele se intrepatrund.
  • Daca vrei un contrast mai intens, adauga in umplutura si cateva fire de marar tocat fin – echilibreaza perfect gustul somonului afumat.
  • Pentru un platou festiv, taie rulada in felii egale si decoreaza-le cu rondele subtiri de lamaie  sau microplante.
  • Vrei o varianta fara peste? Inlocuieste somonul cu sunca de curcan si adauga niste cascaval ras pentru un plus de savoare.

Pregatirea foii de rulada 

Separi ouale: mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin ferme.

Mixam  galbenusurile cu pasta de tomate, praf de copt si  unt  topit.

Incorporam albusurile  in compozitia cu galbenusuri, cu miscari lente, de jos in sus, pentru a pastra aerarea.

Adaugam faina si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava de  copt (tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt.

Intindem compozitia in mod uniform,  intr-o foaie cu dimensiunea de aproximativ 20×30 cm.

Coacem foaia in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 8 minute, apoi mai lasam inca 2 minute cu cuptorul stins.

Dupa coacere, lasam foaia sa se raceasca cateva momente si o desprindem de hartie.

Umplutura delicioasa pentru Rulada cu somon 

Mixam crema de branza cu unt ( la temperatura camerei)  pana devine spumoasa.

Taiem fileul de somon in cubulete si il adaugam peste crema de branza.

Amestecam pana se incorporeaza.

Asamblare

Asezam foaia de rulada cu baza in sus si adaugam crema.

O intindem uniform pe toata suprafata foii.

Rulam strans si o infasuram intr-o folie alimentara.

O punem la frigider cel putin doua ore inainte de feliere – cu cat sta mai mult, cu atat gusturile se intrepatrund mai bine.Rulada cu somon

Aceasta rulada cu somon nu e doar un preparat frumos de privit, ci si incredibil de gustoasa. Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *