Pateuri cu branza

Pateuri cu branza
Ingrediente:

Aluat: 800 gr foietaj
Umplutura: 150 gr gris, 200 gr branza telemea, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita oregano.
Decor - 1 ou

Timp preparare

15 minute

Nr. portii

1 tava

5/5 - (72 votes)
Pateuri cu branza din foietaj, crocante si aurii, perfecte pentru orice ocazie! Se prepara rapid, cu aluat fraged si umplutura cremoasa. Afla reteta simpla si trucuri pentru un gust delicios!

Preparare Pateuri cu branza

Intr-o cratita turnam  200 ml apa,  un praf de sare si  apoi  o punem la foc mediu.
La primul clocot adaugam  grisul in ploaie si amestecam pana se ingroasa, maxim 1 minut.
Pateuri cu branzaBranza telemea se rade intr-un bol, adaugam  grisul  racit, galbenusurile, oregano si amestecam usor.
Tapetam o tava  cu hartie de copt.
Pateuri cu branzaPe o masa rece se intinde foietajul, se imparte in parti egale cu diametrul de 15×10 cm, iar pe fiecare parte se adauga umplutura si se pliaza.
Se unge suprafata fiecarui pateu cu ou batut.
Pateuri cu branza
Se introduce tava in cuptorul incins la 200-220 C si le lasam pana devin aurii.
Pateuri cu branza
Se servesc calde sau reci. Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *