Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu frisca, aceasta prajitura este usor de preparat, insa necesita mai mult timp, pentru prepararea blatului si a cremei. Pentru un gust bun si proaspat, aceasta prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore, dupa care este portionata.
In momentul servirii, prajitura cu frisca se pudreaza cu cacao sau se pot rade pe deasupra cateva cubulete de ciocolata amaruie. Se poate servi si cu fructe, la ceai sau cafea.
Preparare Blat – Albusurile se bate cu zahar pana devin o spuma densa , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si sare.
Adaugam albusurile peste compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina, praf de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute/ 180C.
Blatul se lasa sa se racesca complet si se taie in 2 foi .
Crema: intr-un vas punem gelatina in lapte rece, pentru 10 minute.
Adaugam zaharul, ouale si omogenizam.
Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte.
Amestecam periodic pana ce crema se ingroasa.
Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu.
Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, vanilia si esenta de rom.
Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si punem prima foaie de blat.
Adaugam crema in strat uniform si apoi adaugam a doua foaie.
Presam usor si o introducem la rece, pentru 1 ora, apoi se portioneaza.
Fiecare prajitura se pune in chesa (hartie suport) , se decoreaza cu frisca si se pudreaza cu cacao.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!