Prajitura cu frisca

Prajitura cu frisca
Ingrediente:

Ingrediente Prajitura cu frisca

Blat - 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare.

Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 200 gr frisca batuta, 1 pliculet zahar vanilat,  1 lingurita esenta de rom.

Decor - frisca , cacao

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24

4.9/5 - (33 votes)

Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu frisca, aceasta prajitura este usor de preparat, insa necesita mai mult timp, pentru prepararea blatului si a cremei. Pentru un gust bun si proaspat, aceasta prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore, dupa care este portionata.
In momentul servirii, prajitura cu frisca se pudreaza cu cacao sau se pot rade pe deasupra cateva cubulete de ciocolata amaruie. Se poate servi si cu fructe, la ceai sau cafea.

Preparare Blat – Albusurile se bate cu zahar pana devin o spuma densa , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si  sare.

Adaugam albusurile  peste compozitia de galbenusuri.

Adaugam faina, praf de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace  25 minute/ 180C.

Blatul se lasa sa se racesca complet si se taie in 2 foi .

Crema: intr-un vas punem gelatina  in lapte rece, pentru 10 minute.

Adaugam  zaharul, ouale si omogenizam.

Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte.

Amestecam periodic  pana ce  crema se ingroasa.

Se pune vasul  pe un vas cu apa rece si amestecam continuu.

Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, vanilia si esenta de rom.

Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu  folie alimentara si punem prima foaie de blat.

Adaugam crema in strat uniform  si apoi adaugam a doua foaie.

Presam usor si o introducem  la rece,  pentru 1 ora,  apoi se portioneaza.

Fiecare  prajitura se pune in chesa (hartie suport) , se decoreaza cu frisca si se pudreaza cu cacao.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *