Prajitura cu crema de lapte

Prajitura cu crema de lapte
Ingrediente:

Blat  ( dimensiune tava- 30x20 cm) -5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Crema-500 ml lapte, 60 gr amidon, 50 gr ciocolata alba, 150 gr unt, 80 gr zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat.
Decor- crema de lapte , ciocolata.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24

5/5 - (55 votes)

Prajitura cu crema de lapte, un desert fin si pufos. Reteta Prajitura cu crema de lapte este usoara si nelipsita de la mesele festive.

Preparare blat – ouale se separa ,  albusurile se spumeaza  cu un praf de sare si zahar.

Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet.

Adaugam albusurile si amestecam usor.

Adaugam faina si amestecam.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace la 180C/ 25 minute si apoi se taie in 2 foi.

Preparare crema de lapte

150 ml lapte se amesteca cu amidon. Restul de lapte se amesteca cu ciocolata alba (maruntita) , se pune  la foc mic pana da in clocot .

Se reduce focul , adaugam amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand se ingroasa.

Adaugam vanilia si  se lasa la racit, iar  separat se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin.

Peste untul mixat adaugam,  treptat,  crema racita si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare

Pe o tava se pune prima foaie de blat,  se adauga crema de lapte (se opreste cca 4 linguri pentru decor) se intinde uniform si apoi se aseaza si a doua  foaie  de blat.

Se preseaza usor si se adauga restul de crema .

Se intinde intr-un strat uniform si se decoreaza cu ciocolata sub forma de gratar.

Se lasa la rece pentru 2-3 ore si apoi se portioneaza.

Este un desert pufos si aromat !

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *