Prajitura cu crema de lapte, un desert fin si pufos. Reteta Prajitura cu crema de lapte este usoara si nelipsita de la mesele festive.
Preparare blat – ouale se separa , albusurile se spumeaza cu un praf de sare si zahar.
Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins in otet.
Adaugam albusurile si amestecam usor.
Adaugam faina si amestecam.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C/ 25 minute si apoi se taie in 2 foi.
Preparare crema de lapte
150 ml lapte se amesteca cu amidon. Restul de lapte se amesteca cu ciocolata alba (maruntita) , se pune la foc mic pana da in clocot .
Se reduce focul , adaugam amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand se ingroasa.
Adaugam vanilia si se lasa la racit, iar separat se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin.
Peste untul mixat adaugam, treptat, crema racita si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Pe o tava se pune prima foaie de blat, se adauga crema de lapte (se opreste cca 4 linguri pentru decor) se intinde uniform si apoi se aseaza si a doua foaie de blat.
Se preseaza usor si se adauga restul de crema .
Se intinde intr-un strat uniform si se decoreaza cu ciocolata sub forma de gratar.
Se lasa la rece pentru 2-3 ore si apoi se portioneaza.
Este un desert pufos si aromat !
Pofta Buna!