Ingrediente Prajitura cu crema de lapte
Blat ( dimensiune tava- 20×30) -5 oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Crema-500 ml lapte, 60 gr amidon, 50 gr ciocolata alba, 150 gr unt, 80 gr zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat.
Decor- crema de lapte , ciocolata.
Mod de preparare Prajitura cu crema de lapte
- Preparare blat – ouale se separa , albusurile se spumeaza cu zahar .Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins in otet intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma si treptat faina amestecata cu sare .
- Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 2 foi.
Preparare crema de lapte
- 150 ml lapte se amesteca cu amidon. Restul de lapte se amesteca cu ciocolata alba (maruntita) , se pune la foc mic pana da in clocot .
- Se reduce focul , adaugam amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand se ingroasa. Adaugam vanilia si se lasa la racit iar separat se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin.
- Peste untul mixat se adauga treptat crema racita si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
- Pe o tava se pune prima foaie de blat , se adauga crema de lapte (se opreste cca 4 linguri pentru decor) se intinde uniform apoi se aseaza a doua foaie de blat.
- Se preseaza usor si se adauga restul de crema .
- Se intinde intr-un strat uniform si se decoreaza cu ciocolata sub forma de gratar.
Se lasa la rece pentru 2-3 ore apoi se portioneaza.
Este un desert pufos si aromat !
Pofta Buna!