Ingrediente Napolitane cu nuca si ciocolata
1, 5 foi napolitana (pentru 3 straturi de napolitana) , 150 gr nuca , 250 gr unt, 150 gr zahar, 2 tablete ciocolata alba, 2 galbenusuri , 1 lingura esenta rom.
Mod de preparare Napolitane cu nuca si ciocolata
- Foia cea mare de napolitana se taie in doua , vom avea trei jumatati de foaie.
- Intr-o cratita se pune zaharul si untul taiat cubulete. Se pune cratita la foc mic si amestecam des.
- Se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata alba maruntita, galbenusurile si amestecam energic cca 1 min.
- Se ia crema de pe foc , se adauga nuca taiata si esenta de rom.
- Foile de napolitana se umplu cu crema calda iar deasupra punem o folie alimentara si un blat (pentru unirea foilor).
- Se introduce la rece pentru 4-5 ore apoi se portioneaza. De preferat – de seara pana dimineata.
Pofta buna!