Napolitane cu nuca si ciocolata

Napolitane cu nuca si ciocolata
Ingrediente:

1 foaie mare de napolitana (pentru 3 straturi) ,  150 gr nuca , 200 gr unt, 150 gr zahar, 200 gr ciocolata alba, 2 galbenusuri , 1 lingura esenta rom.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 platou

5/5 - (11 votes)

Napolitane cu nuca si ciocolata, un desert rapid si aromat. Reteta Napolitane cu nuca si ciocolata este preparata,  in special, la mesele festive. Un adevarat rasfat pentru pofticiosi.

Taiem foaia  de napolitana  in trei bucati egale.

Intr-o cratita se pune zaharul si untul taiat cubulete.

Punem  la  foc mic si amestecam des,   pana se dizolva zaharul.

Adaugam  ciocolata alba maruntita, galbenusurile si amestecam energic cca 1 minut.

Se ia crema de pe foc , se adauga nuca taiata si esenta de rom.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Foile de napolitana se umplu cu crema calda,  iar deasupra punem o folie alimentara si un blat (pentru  unirea  foilor).

Se introduce la rece,  pentru 4-5 ore,  si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *