Napolitane cu nuca si ciocolata

Napolitane cu nuca si ciocolata
5/5 - (8 votes)

Ingrediente Napolitane cu nuca si ciocolata

1, 5  foi napolitana (pentru 3 straturi de napolitana) ,  150 gr nuca , 250 gr unt, 150 gr zahar, 200 gr ciocolata alba, 2 galbenusuri , 1 lingura esenta rom.




Mod de preparare Napolitane cu nuca si ciocolata

  1. Foia cea mare de napolitana se taie in doua , vom avea trei jumatati de foaie.
  2. Intr-o cratita se pune zaharul si untul taiat cubulete. Se pune cratita la  foc mic si amestecam des.
  3. Se lasa sa fiarba la foc mic  pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata alba maruntita, galbenusurile si amestecam energic cca 1 min.
  4. Se ia crema de pe foc , se adauga nuca taiata si esenta de rom.
  5. Foile de napolitana se umplu cu crema calda,  iar deasupra punem o folie alimentara si un blat (pentru  unirea  foilor).
  6. Se introduce la rece pentru 4-5 ore si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *