Saramura de peste este cea mai buna reteta de vara. Reteta de Saramura de peste se prepara usor si cu ingrediente simple.
Mod de preparare
Ungem pestele cu ulei si il frigem bine pe ambele parti.
Il scoatem cu grija intr-o tava (o alegeti in functie de marimea pestilor) inalta.
Punem pe gratar ardeiul gras, rosiile si le intoarcem pana se coc bine.
Le lasam sa se racesca putin si le decojim . Taiem ardeiul in bucati potrivite.
Punem 700 ml apa la fiert, dupa primul clocot adaugam otetul , ardeiul iute (rosu si galben) taiat felii si cateii de usturoi maruntiti.
Se inchide focul , se adauga verdeata maruntita, ardeiul si rosiile coapte, piper si sare dupa gust.
Compozitia obtinuta se toarna peste carasul fript. Pestele trebuie acoperit complet cu lichid si se lasa 20 minute “la odihna”.
Se serveste cu mamaliguta si mujdei.
Pofta Buna!