Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura
Ingrediente:

2  kg zmeura, 1 -1, 200 kg zahar, sucul de la o lamaie, 600 ml apa.

Timp preparare

40 minute

5/5 - (3 votes)

Dulceata de zmeura pentru mic dejun sau fursecuri delicioase. Reteta este simpla si rapida.

Zmeura se  trece prin apa rece. Se pune la scurs pentru 10 minute.

Punem la fiert apa cu   zaharul  si lasam sa fiarba pana siropul capata consistenta, maxim 5 minute.

Dulceata de zmeuraAdaugam   zmeura,  sucul de lamaie si lasam sa fierba  la foc mic.

Amestecam periodic pentru a nu se lipi de baza.

Se indeparteaza spuma ori de cate ori este necesar.

Peretii vasului se vor sterge, in mod repetat, de cristalele  de zahar,  cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa rece, astfel vom evita caramelizarea.

Timpul de fierbere este maxim 25 minute.  Cand dulceata este gata  se pune fierbinte  in borcane sterilizate .

Borcanele  se inchid ermetic cu capace ,  se impaturesc cu prosoape de bucatarie si le lasam sa se racesca pana a doua zi.

Le transferam la camara .

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *