Dulceata de zmeura pentru mic dejun sau fursecuri delicioase. Reteta este simpla si rapida.
Zmeura se trece prin apa rece. Se pune la scurs pentru 10 minute.
Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana siropul capata consistenta, maxim 5 minute.
Adaugam zmeura, sucul de lamaie si lasam sa fierba la foc mic.
Amestecam periodic pentru a nu se lipi de baza.
Se indeparteaza spuma ori de cate ori este necesar.
Peretii vasului se vor sterge, in mod repetat, de cristalele de zahar, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa rece, astfel vom evita caramelizarea.
Timpul de fierbere este maxim 25 minute. Cand dulceata este gata se pune fierbinte in borcane sterilizate .
Borcanele se inchid ermetic cu capace , se impaturesc cu prosoape de bucatarie si le lasam sa se racesca pana a doua zi.
Le transferam la camara .
Pofta Buna!