Dorada este un peste robust, cu o carne alba delicioasa, astfel ca poate fi incorporat in numeroase retete pe baza de peste. Se prepara rapid si este indragit de intreaga familie. Pentru o cina rapida si savuroasa, va propunem o reteta de dorada la cuptor cu legume. Preparat la cuptor, pestele dorada este suculent si gustos, foarte aromat.
Pentru dorada la cuptor ai nevoie, pe langa peste, de cateva legume: cartofi, morcovi, ceapa si usturoi verde. Se asezoneaza simplu, cu sare, piper si felii de lamaie. Dorada la cuptor cu legume se poate servi si cu o salata verde, simpla, si cu un pahar de vin alb.
Taiem legumele rondele. Usturoiul verde se taie marunt.
Intr-un bol amestecam : uleiul , sarea, piperul si apa.
Asezam legumele intr-o tava adaugam compozitia formata si amestecam usor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/10 minute.
Taiem pestii pe o parte (in 3 locuri), tinand cutitul pe diagonala.
Presaram cu sare si piper pe toata suprafata , apoi si in interior.
In taieturile formate , inclusiv in interior, adaugam jumatati de felii de lamaie.
Asezam pestii peste legume.
Ungem pestii cu sosul format si acoperim tava cu folie de aluminiu .
Se pun la cuptor, la 180C / 25 minute.
Indepartam folie si reintroducem tava in cuptor, pentru 20 minute.
La final, presaram pestii cu patrunjel maruntit.
Se serveste imediat.
Pofta Buna!