Dorada la cuptor

Ingrediente:

2 buc ~ 1 kg dorada (eviscerat si fara solzi)  , 4 cartofi potriviti, 1 morcov,  2 buc ceapa, 5 fire usturoi verde, 5 linguri ulei, sare si piper dupa gust, 200 ml apa calda, 1 lamaie, 1/2 legatura patrunjel.

Timp preparare

1 ora si 20 minute.

Nr. portii

2

5/5 - (40 votes)

Dorada este un peste robust, cu o carne alba delicioasa, astfel ca poate fi incorporat in numeroase retete pe baza de peste. Se prepara rapid si este indragit de intreaga familie. Pentru o cina rapida si savuroasa, va propunem o reteta de dorada la cuptor cu legume. Preparat la cuptor, pestele dorada este suculent si gustos, foarte aromat.
Pentru dorada la cuptor ai nevoie, pe langa peste, de cateva legume: cartofi, morcovi, ceapa si usturoi verde. Se asezoneaza simplu, cu sare, piper si felii de lamaie. Dorada la cuptor cu legume se poate servi si cu o salata verde, simpla, si cu un pahar de vin alb.

Taiem legumele rondele. Usturoiul verde se taie marunt.

Intr-un bol amestecam :  uleiul , sarea, piperul si apa.

Asezam legumele intr-o tava adaugam compozitia formata si amestecam usor.

Dorada la cuptor

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/10 minute.

Taiem pestii  pe o parte (in 3 locuri), tinand cutitul pe diagonala.

Presaram cu sare si piper pe toata suprafata , apoi  si in interior.

In taieturile  formate , inclusiv in interior,  adaugam jumatati de felii de lamaie.

Dorada la cuptorAsezam pestii peste legume.

Ungem pestii cu sosul format si  acoperim tava cu folie de aluminiu .

Se pun  la cuptor, la 180C / 25 minute.

Indepartam folie si reintroducem tava in cuptor,  pentru 20 minute.

La final,   presaram pestii  cu patrunjel maruntit.

Se serveste imediat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *