Ciorba de varza ca la bunica acasa! Preparata dupa reteta traditionala, transmisa din generatie in generatie, ciorba de varza aminteste de zilele petrecute in vacantele la bunica, unde mancarea gatita cu multa dragoste era o adevarata bunatate. Ingredientul principal al acestei ciorbe este varza proaspata, carnea de porc si legume. Pentru un gust aparte, adaugam la servire smantana si zeama de lamaie, iar ardeiul iute completeaza perfect Ciorba de varza.
Punem uleiul la incins, intr-o cratita.
Adaugam baconul taiat in bucati potrivite si il prajim 3 minute.
Adaugam legumele taiate cubulete( ceapa, ardeiul, pastarnacul si morcovul.
Calim ingredientele pentru 5 minute.
Adaugam rosiile taiate marunt si amestecam.
Adaugam foaia de dafin, cimbru si continuam calirea 5 minte.
Adaugam varza taiata (fideluta) peste legume si adaugam apa fierbinte.
Fierbem compozitia pentru 30 minute, la foc mic-mediu.
Potrivim de sare, piper si adaugam patrunjelul maruntit.
Servim ciorba cu smantana, zeama de lamaie si ardei iuti.
Sa aveti pofta!