Chiftelute cu carne de vita

Chiftelute cu carne de vita
Ingrediente:

500 gr carne tocata de vita,  sare, piper, 2 oua, 4  felii de paine , 1 legatura de patrunjel, 1 ceapa mare ,  150 gr pesmet , 1 lingurita de boia ardei dulce, ulei pentru prajit.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 bol

5/5 - (17 votes)

Chiftelute cu carne de vita, un aperitiv nelipsit de la mesele festive. Reteta de Chiftelute cu carne de vita este simpla si rapida.

Intr-un bol mai mare  punem:  carnea tocata, painea  inmuiata in apa rece si stoarsa,  ouale  , ceapa rasa si stoarsa, boia de ardei dulce, patrunjelul maruntit,  piper si sare dupa gust.

Amestecam  pana obtinem o compozitie omogena.

Pe o farfurie  punem pesmet,  iar  uleiul se pune la incins intr-o tigaie cu peretii inalti  .

Cu o lingurita se ia compozitie , se da forma rotunda compozitiei  si apoi le  tavalim  prin pesmet.

Chiftelutele se pun  in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.

Se scot intr-un vas  tapetat cu servetel absorbant.

Se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *