Va plac deserturile cu branza? Atunci si reteta de budinca cu branza dulce si visine va fi pe placul vostru!
Aceasta budinca este un preparat ce se pregateste destul de usor si rapid, la care au sanse de reusita chiar si cei mai putin talentati in bucatarie.
In mai putin de o ora budinca de branza cu sos de visine ii poate incanta pe toti cei dragi, iar reteta este o recomandare cat se poate de potrivita pentru serile racoroase de la finalul toamnei.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, iar separat pregatim ingredientele pentru budinca.
Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie, smantana si grisul.
Se adauga branza proaspata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Amestecam spaghetele fierte si scurse cu compozitia de branza si amestecam.
Intr-o tava (25×15 cm) termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu gris se adauga compozitia formata.
Adaugam visinele si le apasam in compozitie.
Se da la cuptor la foc mic pentru 20-25 de minut.
Sos de visine – Intr-o cratita se pune apa, zaharul, visinele si se lasa sa fiarba cca 3 minute.
Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 minute. Se lasa sa se racesca 1-2 minute si apoi se pune peste budinca .
Pofta Buna!
Salvează