Inele de calamar pane reteta simpla si delicioasa

Inele de calamar pane reteta simpla si delicioasa
5/5 - (4 votes)

Daca ai pofta de ceva crocant, aromat si usor de pregatit, trebuie neaparat sa incerci  Inele de calamar pane reteta simpla si delicioasa. Sunt gata in cateva minute, au un gust delicios si merg de minune alaturi de un sos si o felie de lamaie.

Se fac rapid, ies crocante la exterior si fragede in interior. Le poti face pentru o cina lejera, un platou de gustari pentru musafiri sau chiar pentru o zi in care vrei sa iei o pauza de la mancarea obisnuita.

Inele de calamar pane reteta simpla si delicioasa

Ingrediente pentru reteta Inele de calamar  reteta simpla si delicioasa (pentru 2-3 portii)

500 gr inele de calamar (congelate sau proaspete), 5 linguri de faina, 5 linguri de pesmet, 150 ml apa minerala rece , sare si piper dupa gust, sucul de la o jumatate de lamaie, un praf de boia, usturoi pudra, ulei pentru prajit.

Cum se prepara Inele de calamar pane reteta simpla si delicioasa

Decongelam inelele de calamar, le scurgem bine si le tamponam cu servete de hartie.
Le stropim cu suc de lamaie, adaugam sare si piper dupa gust.
Le lasam la marinat timp de 10-15 minute.
Intr-un bol, amestecam faina cu apa minerala rece (sau bere, daca vrem un gust mai intens), pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Condimentam  cu sare, piper, un praf de boia si usturoi pudra.

Totul dupa gust, asa cum va place.
Trecem fiecare inel de calamar prin aluat, apoi prin pesmet, astfel incat sa fie bine acoperit.
Prajim inelele in ulei incins, la foc mediu spre mare, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Le prajim pana devin frumos rumenite si crocante.
Le scoatem pe servete de hartie, ca sa eliminam excesul de ulei.
Le servim calde, alaturi de felii de lamaie si un sos pe gustul nostru – sos de usturoi, maioneza vegetala, tzatziki sau ceva picant.
Si neaparat o bere rece sau o limonada cu gheata.
Simplu, rapid si super gustos! Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *