Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval
Ingrediente:

Aluat - 350 gr faina + 30 gr pentru intins aluatul, 300 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 150 gr unt (82% grasime), 100 ml lapte rece, 2 gr sare.
Pentru decor - 1 galbenus, 2 linguri lapte, 100 gr cascaval.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

3 tavi de cuptor electric / aragaz

5/5 - (11 votes)

Cine poate rezista unor saleuri cu cascaval fragede si crocante, care iti amintesc de gustul copilariei? Reteta aceasta e atat de simpla, incat o poti face oricand ai pofta de ceva bun, fara prea mult efort. Cu un aluat pe baza de branza si cascaval , aceste saleuri sunt perfecte pentru o gustare rapida, o petrecere cu prietenii sau chiar pentru pachetul de a doua zi. Daca vrei sa aduci un strop de bucurie in farfurie, te invit sa descoperi si colectia de Saratele!

Saleuri cu cascaval

Preparare Saleuri cu cascaval

Razuim  branza si o punem intr-un bol mare.

Adauga faina, sarea si untul rece taiat cubulete.

Framantam rapid ingredientele, cu mainile, pana cand obtinem o textura nisipoasa.

Adaugam cascavalul razuit, laptele rece si continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si omogen.

Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 12 ore, de preferat peste noapte.

Asamblare

Omogenizam laptele, sarea si galbenusul.

Odata ce aluatul este gata, il asezam pe un blat pudrat cu faina.

Il intindem intr-o foaie subtire, de aproximativ 5 mm grosime.

Taiem aluatul cu o rola de pizza, in fasii lungi de 12-15 cm si latimea de 1 cm.

Le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 1 cm, unele de altele.

Le ungem cu compozitie de ou si razuim cascaval pe toata suprafata.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200C si le coacem cca 15 minute.

Saleuri cu cascaval

Le lasam sa se raceasca in tava.

Saleuri cu cascavalLe transferam pe un platou de servire.

Saleuri cu cascavalPofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *