Chiar si in perioadele de post ne putem bucura de prajituri delicioase, daca reusim sa combinam anumite ingrediente de calitate. Prajitura cu prune de post este o prajitura delicioasa, rapida, ideala pentru intreaga familie. Se prepara usor, cu ingrediente pe care orice gospodina le are in bucatarie.Prajitura cu prune (de post).
Ai nevoie de margarina, faina, apa mineral, zahar vanilat, prune si scortisoara si ai obtinut o prajitura gustoasa si aspectuoasa. Pentru un aspect frumos, dupa ce este scoasa de la cuptor, prajitura se pudreaza cu zahar pudra. Se poate servi la ceai sau cafea.
Faina (600 gr ) , zaharul (200 gr ) , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala si margarina taiata cubulete se pun intr-un vas.
Ingredientele se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen si usor de modelat.
Din aluatul obtinut se opreste un sfert pentru decor. Restul de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in strat uniform.
Peste foaia de aluat se adauga prunele taiate cuburi amestecate cu zahar si restul de faina (50 gr). Se presara scortisoara.
Se razuie restul de aluat pe toata suprafata prajiturii, apoi se coace la foc potrivit pentru 40 minute , pana decorul de aluat va deveni auriu.
Se lasa sa se racesca complet, se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!











