Pate de post

Pate de post
Ingrediente:

200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.

Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

3

5/5 - (2 votes)

Preparare Pate de post

Ceapa se taie rondele si se caleste in ulei  pana devine usor aurie.

Adaugam jumatate din cantitatea de boia si amestecam.

Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin ca o pudra,  si se pun intr-un bol mai mare.

Punem in vasul unui blender ceapa impreuna cu grasimea si   fasolea. Mixam  pana obtinem o pasta.

Maslinele le taiem in  cubulete micute .

Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .

Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste cu paine prajita si legume crude.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *