O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de pregatit, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Pentru pastrama rapida de pui aveti nevoie de piept de pui dezosat, usturoi, boia dulce sau iute, zahar, ulei si sare si piper.
Prepararea se face de pe o zi pe alta, timp in care pieptul de pui va sta la marinat in sosul condimentat. A doua zi, pieeptul de pui se da la cuptor. Apoi, pastrama este gata de consum. Este foarte gustoasa si aromata, ideala pentru sandvisuri, aperitive si alte preparate gustoase.
Pieptul de pui se spala si se presara cu sare , piper .
Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se pune la rece 1 ora.
Pregatim compozitia – usturoi pisat, zahar, boia de ardei dulce, ulei, sare si piper dupa gust.
Scoatem pieptul de la rece, il legam cu ata pe toata lungimea si apoi se pune in compozitia de marinata.
Se intoarce bine, pe ambele parti, apoi se pune la rece pana a doua zi.
Pieptul se scoate din marinata si se aseaza intr-o tava.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor pentru 1 ora, la 180 C.
Dupa 40 minute, se scoate tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si cu o pensula ungem bine carnea cu sucul format.
Introducem tava din nou in cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos, cca 15-20 minute.
Dupa coacere, pastrama de pui se lasa sa se raceasca.
Se scot atele si o taiem dupa preferinta.
Pofta Buna!