Pastrama rapida de pui

Pastrama rapida de pui
Ingrediente:

1 piept de pui dezosat , 5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 praf de piper, 1 lingura de sare, 2 linguri ulei.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

1 platou

5/5 - (35 votes)

O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de pregatit, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Pentru pastrama rapida de pui aveti nevoie de piept de pui dezosat, usturoi, boia dulce sau iute, zahar, ulei si sare si piper.
Prepararea se face de pe o zi pe alta, timp in care pieptul de pui va sta la marinat in sosul condimentat. A doua zi, pieeptul de pui se da la cuptor. Apoi, pastrama este gata de consum. Este foarte gustoasa si aromata, ideala pentru sandvisuri, aperitive si alte preparate gustoase.

Pieptul de pui se spala si se presara cu sare , piper .

Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se pune la rece 1 ora.

Pregatim  compozitia  – usturoi pisat, zahar, boia de ardei dulce,  ulei, sare si piper dupa gust.

Scoatem pieptul de la rece,  il legam  cu ata pe toata lungimea si apoi se pune in compozitia de marinata.

Se intoarce bine, pe ambele parti,  apoi se pune la rece pana a doua zi.

Pieptul se scoate din marinata si  se aseaza intr-o  tava.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor pentru 1 ora, la 180 C.

Dupa  40 minute,   se scoate tava din cuptor, indepartam  folia de aluminiu   si cu o pensula ungem bine carnea cu sucul format.

Introducem tava din nou  in cuptor si se lasa  pana se rumeneste frumos, cca 15-20 minute.

Dupa coacere, pastrama de pui se lasa  sa se raceasca.

Se scot atele si o taiem dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *