Aluatul se obtine dupa metoda aluatului de cozonac.
Forma in care coacem pasca se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Aluatul se imparte in trei parti,doua parti mai mari si o parte mica.
Prima parte se intinde sub forma de foaie si se pune in forma de copt.
A doua parte se imparte in trei bucati , fiecare bucata se modeleaza sub forma de rulou apoi se impletesc.
Aluatul impletit se aseaza de jur imprejurul formei.
Din a treia parte de aluat formam frunzulite si bilute cu care decoram pasca.
Pasca se pune la loc caldut pentru 20 minute.
Intr-un bol amestecam : branza, ouale, zaharul, stafidele, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.
Amestecam usor pana obtinem o pasta omogena.
Cand pasca a crescut se adauga umplutura , se unge aluatul cu galbenus si se pune la copt.
Se coace la foc potrivit/ 180 C pana devine rumena.
Salvează