Pasca traditionala

Pasca traditionala
Ingrediente:

Aluat:
1 kg faina, 50 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar, 1 lingura  coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 250 ml lapte caldut, 10 ml esenta rom, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 gr unt topit ( caldut).
Umplutura:
300 gr branza de vaci proaspata , 3 oua + 1 galbenus pentru uns, 125 gr zahar, 100 gr stafide, 10 gr zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, un praf de sare.

4.8/5 - (19 votes)

Aluatul se obtine dupa metoda aluatului de cozonac.

Forma in care coacem pasca se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul  se imparte in trei  parti,doua parti mai mari si o parte mica.

Prima  parte se intinde sub forma de foaie si se pune in forma de copt.

A doua parte  se  imparte in trei bucati , fiecare bucata se modeleaza sub forma de rulou apoi se impletesc.

Aluatul impletit se aseaza de jur imprejurul formei.

Din a treia  parte de aluat formam   frunzulite si bilute  cu care decoram pasca.

Pasca se pune la loc caldut pentru 20 minute.

Intr-un bol amestecam : branza, ouale, zaharul, stafidele, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.

Amestecam usor pana obtinem o pasta omogena.

Cand pasca a crescut se adauga umplutura , se unge aluatul cu galbenus si se pune la copt.

Se coace la foc potrivit/ 180 C pana devine rumena.

Se serveste la masa de Paste. Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *