Gulas de vita cu cartofi, o mancare traditionala si delicioasa originara din bucataria ungureasca. Aceasta mancare bogata si aromata este renumita pentru combinatia sa perfecta intre carnea de vita frageda, legumele proaspete si condimente. Gulas de vita cu cartofi, o mancare savuroasa si reconfortanta, in care carnea de vita frageda se imbina perfect cu cartofii moi si condimentele aromate.
Portionam carnea in bucati potrivite. Curatam legumele, le spalam si le portionam.
Punem intr-o cratita uleiul la incins si adaugam ceapa tocata marunt.
Calim ceapa impreuna cu chimenul macinat , pentru 3 minute, amestecand periodic.
Adaugam ardeiul gras tocat cubulete, rosiile pasate si amestecam.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, cca 5 minute.
Peste compozitia formata adaugam carnea taiata cuburi.
Amestecam si continuam calirea 5 minute.
Adaugam apa fierbinte si foaia de dafin.
Contiunam fierberea la foc potrivit, cca 50 minute, pana ce carnea devine aproape frageda.
Adaugam cartofii taiati cuburi, boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust.
Continuam fierberea pana cartofii se patrund usor cu furculita.
Gulasul de vita cu cartofi poate fi servit ca atare sau alaturi de o garnitura de orez, paste sau paine proaspata.
Pofta buna!