Mancare de conopida cu piept de pui

Mancare de conopida cu piept de pui
Ingrediente:

1 piept de pui dezosat ~ 700 gr, 1 ceapa, 5 rosii, 2 morcovi, 30 ml ulei, 1 conopida mica, sare si piper dupa gust, 1 legatura patrunjel verde.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

6

5/5 - (32 votes)

Mancare de conopida cu piept de pui, un preparat hranitor pentru masa de pranz. Reteta Mancare de conopida cu piept de pui este simpla si delicioasa.

Pieptul de pui se taie felii potrivite. Ceapa se taie marunt , morcovii ii taiem cubulete.

Conopida se desface buchetele , se spala si se pune intr-un vas cu apa rece si sare/ 1 ora.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si prajim  pieptul de pui.

Se scoate pieptul de pui,  iar in grasimea ramasa se adauga  ceapa si morcovii .

Se calesc cateva minute, amestecand periodic.

Adaugam rosiile(fara pielita si seminte)  taiete felii, amestecam si adaugam 200 ml apa calda.

Fierbem la foc mic , pentru  10  minute .

Adaugam pieptul de pui si  continuam fierberea pentru 25 minute , la foc mic.

Fierbem conopida pentru 5 minute si  apoi o punem intr-o strecuratoare.

Dupa ce pieptul de pui a fiert si sosul a scazut, adaugam  conopida si amestecam usor.

Se mai  continua fierberea 5 minute si apoi adaugam  sare si piper.

Se serveste cu patrunjel maruntit.

Pofta buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *