Mancare de conopida cu piept de pui, un preparat hranitor pentru masa de pranz. Reteta Mancare de conopida cu piept de pui este simpla si delicioasa.
Pieptul de pui se taie felii potrivite. Ceapa se taie marunt , morcovii ii taiem cubulete.
Conopida se desface buchetele , se spala si se pune intr-un vas cu apa rece si sare/ 1 ora.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si prajim pieptul de pui.
Se scoate pieptul de pui, iar in grasimea ramasa se adauga ceapa si morcovii .
Se calesc cateva minute, amestecand periodic.
Adaugam rosiile(fara pielita si seminte) taiete felii, amestecam si adaugam 200 ml apa calda.
Fierbem la foc mic , pentru 10 minute .
Adaugam pieptul de pui si continuam fierberea pentru 25 minute , la foc mic.
Fierbem conopida pentru 5 minute si apoi o punem intr-o strecuratoare.
Dupa ce pieptul de pui a fiert si sosul a scazut, adaugam conopida si amestecam usor.
Se mai continua fierberea 5 minute si apoi adaugam sare si piper.
Se serveste cu patrunjel maruntit.
Pofta buna!