Gem de capsuni

Gem de capsuni
Ingrediente:

5 kg capsuni curatate , 3 kg zahar, zeama de la 1+ 1/2 lamaie

Timp preparare

2 ore

5/5 - (2 votes)

Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in diverse preparate dulci si prajituri. Acest gem pastreaza cu adevarat aromele verii in sezonul rece, atunci cand nu avem acces la capsuni proaspete, coapte si gustoase.
Pentru un gem cat mai aromat, este bine sa alegi capsuni bine coapte, pline de dulceata, astfel ca vei avea nevoie si de mai putin zahar. Ca sa prepare gem de capsuni mai ai nevoie si de zeama de lamaie, pentru un gust usor acrisor, revigorant.
Gemul de capsuni se pastreaza foarte bine peste iarna, intr-un loc intunecos si aerisit.

Spalam capsunile in mai multe ape,  indepartam coditele si le pasam pana obtinem o consistenta omogena.

Intr-o cratita se pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si capsunile pasate .

Amestecam si  punem la fiert   la foc mediu.

Amestecam periodic, cca 50 minute.

Pe timpul fierberii  se va forma spuma,  o indepartam  cu ajutorul unei spumiere.

Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se inchid ermetic cu capace

Intoarcem borcanele , pentru 30 minute, cu capacul in jos si acoperim cu servete de bucatarie .

Gemul se pastreaza in camara.

Este ideal la micul dejun si la  obtinerea dulciurilor de bucatarie ( fursecuri, clatite, rulade).

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *