Fasole verde cu ardei pentru iarna

Fasole verde cu ardei pentru iarna
5/5 - (4 votes)

Ingrediente Fasole verde cu ardei pentru iarna

3  kg fasole, 1  kg ardei gogosar , 100 ml ulei, sare dupa gust,  frunze de telina verde – cca 10 borcane 750 ml




Mod de preparare Fasole verde cu ardei pentru iarna

  1. Curatam fasolea verdea , o spalam si  apoi se taie bucati de 4-5 cm.
  2. Se pune la fiert intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.
  3. Se caleste ardeiul gogosar  (taiat cubulete) in ulei , cca 5 minute.
  4. Adaugam fasolea fiarta si scursa , amestecam  si mai lasam maim  5 minute  pe foc, amestecand periodic.
  5. Adaugam sare dupa gust, lasam sa se raceasca cateva momente si  apoi se  pune in borcane sterilizate.
  6. Se apasa usor cu o lingura , astfel incat deasupra sa apara sucul format. Se adauga frunze de telina si se inchid ermetic borcanele.
  7. Sterilizam  borcanele cu fasole  15 minute.
  8. Se scot din baia de apa , le asezam pe un blat de bucatarie si le impaturim cu servete de bucatarie.
  9. A doua zi le transferam la camara.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.