Dulceata de prune brumarii

Dulceata de prune brumarii

Ingrediente Dulceata de prune brumarii

5 kg prune brumarii, 2 kg zahar, 400 gr apa.




Preparare 

  1. Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem cubulete.
  2. Intr-o cratita punem zaharul , apa si fierbem  pentru 10 minute.
  3. Se adauga prunele taiate cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecam periodic.
  4. Cand fructele s-au inmuiat bine si zeama a scazut,  iar siropul este aproape legat se inchide focul.
  5. Se pune dulceata  in borcane, le inchidem ermetic si le punem in baie de apa 15 minute.
  6. Se scot pe un servet, se invelesc  si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc aerist si intunecos.

Dulceata de prune se serveste ca desert sau in componenta dulciurilor de casa.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.