Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute
Ingrediente:

650 gr ardei iuti, 650 gr ardei kapia, 500 ml otet, 1 kg zahar.

Timp preparare

1,5 ore.

Nr. portii

5  borcane - 370 ml

4.9/5 - (51 votes)

Dulceata de ardei iute, un adevarat deliciu la preparatele din carne. Reteta Dulceata de ardei iute este simpla si aromata.

Sfat : folosim manusi de unica folosinta si masca protectie  gura /nas.

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si cotoare,  apoi ii taiem in bucati potrivite.

Se trec prin masina de tocat carne sau robot si se trasfera intr-un vas.

Zaharul si otetul se pun intr-o cratita cu baza dubla.

Punem pe foc pentru 5 minute, amestecam periodic si  apoi adaugam ardeiul.

Continuam fierberea la foc mic pana dulceata se leaga.

Dulceata de ardei iute

Pentru a verifica daca dulceata este gata , luam deoparte o lingura de dulceata si o lasam sa se racesca.

In momentul in care s-a racit complet , consistenta este usor vascoasa, cleioasa si nu curge.

Se ia de pe foc si o turnam fierbinte in borcane sterilizate.

Dulceata de ardei iute

Inchidem ermetic si acoperim borcanele cu o patura groasa, lasam pana a doua zi  si apoi depozitam in camara.

Dulceata de ardei iute

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *