Ciorba taraneasca de gaina este gustoasa si aromata, perfecta pentru o masa in familie, dar si dupa o zi lunga la serviciu. Este usor de preparat, cu legume clasice pentru ciorba: morcov, pastarnac, telina, ardei, ceapa si mazare. Cat timp carnea se fierbe, legumele se calesc, dupa care se adauga peste carnea bine fiarta. Ciorba taraneasca de gaina este gata atunci cand toata carnea si toate legumele sunt bine fierte. Se serveste cu patraunjel tocat pe deasupra. In ciorba mai puteti adauga si smantana sau iaurt mai gras.
Taiem cubulete: morcovii, telina, pastarnacul, ardeiul si ceapa.
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Intr-o cratita se calesc legumele pentru 10 minute.
Dupa ce carnea s-a fiert, adaugam legumele calite si lasam ciorba sa fiarba , la foc mic, cca 15 minute.
Inainte de a inchide focul adaugam mazarea si mai fierbem 1 minut.
Adaugam patrunjel maruntit, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu smantana.
Pofta Buna!