Ciorba taraneasca de gaina

Ciorba taraneasca de gaina
Ingrediente:

1 kg carne  de gaina,  1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, 1 ardei gogosar rosu, 2 buc ceapa, 2 linguri mazare fiarta,  1 lingura ulei, 1 legatura de patrunjel ,  sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 20 minute.

Nr. portii

6

5/5 - (9 votes)

Ciorba taraneasca de gaina este gustoasa si aromata, perfecta pentru o masa in familie, dar si dupa o zi lunga la serviciu. Este usor de preparat, cu legume clasice pentru ciorba: morcov, pastarnac, telina, ardei, ceapa si mazare. Cat timp carnea se fierbe, legumele se calesc, dupa care se adauga peste carnea bine fiarta. Ciorba taraneasca de gaina este gata atunci cand toata carnea si toate legumele sunt bine fierte. Se serveste cu patraunjel tocat pe deasupra. In ciorba mai puteti adauga si smantana sau iaurt mai gras.

Legumele se spala si se curata.

Taiem cubulete: morcovii, telina, pastarnacul,  ardeiul si ceapa.

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .

Intr-o cratita se calesc legumele pentru 10 minute.

Dupa ce carnea s-a fiert,  adaugam legumele calite si  lasam ciorba sa fiarba  , la foc mic, cca 15 minute.

Inainte de a inchide focul adaugam mazarea si mai fierbem 1 minut.

Adaugam patrunjel  maruntit,  sare si piper dupa gust.

Se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *