Ciorba de vita este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru mesele linistite in familie. Pentru aceasta ciorba aveti nevoie de carne de vita si legumele clasice pentru ciorba. Pentru un gust mai pronuntat, in timp ce carnea fierbe, puteti cali putin legumele, cu boia iute si paprika afumata.
Ciorba de vita se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper. Se serveste calda, cu paine proaspata, smantana sau otet.
Legumele se spala si se curata. Taiem cubulete : morcovii, telina, ardeiul, ceapa si cartofii..
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa . In timpul fierberii indepartam spuma.
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, sarea, mai putin cartofii si continuam fierberea.
Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, indepartam oasele si o taiem cuburi.
Se adauga in ciorba, iar cu 10 minute inainte de a inchide focul , adaugam pasta de tomate si cartofii taiati cubulete.
La final, in ciorba adaugam patrunjel tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!