Ciorba de dovlecei

Ingrediente:

2 dovlecei, 1 morcov, 1 ardei, 20 rosii cherry, 4 cartofi,  1 /4 telina mica, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust, 1 lingurita leustean uscat, 1 legatura patrunjel, 2 l apa fierbinte.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

6

5/5 - (84 votes)

Ciorba de dovlecei, reteta ideala  pentru masa de pranz. Reteta  este  simpla, rapida si foarte gustoasa. Servita cu zeama de lamaie, ciorba de dovlecei este o bunatate. Ciorba de legume, o alta reteta de post preferata in meniul zilei.

Curatam si spalam legumele .

Taiem cartofii si dovleceii in cuburi, iar restul legumele le taiem cubulete.

Punem uleiul la incins intr-o oala.

Adaugam ceapa, morcovul, ardeii, telina si rosiile cherry.

Calim legumele pentru 10 minute, amestecand periodic.

Adaugam  apa fierbinte, sare dupa gust si acoperim  cu capac.

Fierbem la foc potrivit pentru 10 minute si apoi adaugam dovleceii si cartofii.

Continuam fierberea la foc mediu spre mic, pana cand cartofii si dovleceii au fiert.

Potrivim de sare, piper si adaugam leusteanul uscat, patrunjelul verde maruntit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *