Ciorba de dovlecei, reteta ideala pentru masa de pranz. Reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa. Servita cu zeama de lamaie, ciorba de dovlecei este o bunatate. Ciorba de legume, o alta reteta de post preferata in meniul zilei.
Curatam si spalam legumele .
Taiem cartofii si dovleceii in cuburi, iar restul legumele le taiem cubulete.
Punem uleiul la incins intr-o oala.
Adaugam ceapa, morcovul, ardeii, telina si rosiile cherry.
Calim legumele pentru 10 minute, amestecand periodic.
Adaugam apa fierbinte, sare dupa gust si acoperim cu capac.
Fierbem la foc potrivit pentru 10 minute si apoi adaugam dovleceii si cartofii.
Continuam fierberea la foc mediu spre mic, pana cand cartofii si dovleceii au fiert.
Potrivim de sare, piper si adaugam leusteanul uscat, patrunjelul verde maruntit.
Pofta Buna!