Cartofi taranesti cu ceapa

Cartofi taranesti cu ceapa
Ingrediente:

1 kg cartofi, 2 cepe mari si rosii , 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

5

5/5 - (96 votes)

Cartofi taranesti cu ceapa – un preparat simplu si gustos. Daca esti in cautarea unei idei de mancare care sa te scoata rapid din impas si sa iti aduca aminte de mesele de acasa, cartofii taranesti sunt exact ce ai nevoie. Sunt usor de facut, ieftini si plini de savoare.

Gustul copilariei

Cartofii taranesti cu ceapa sunt genul acela de mancare care te face sa spui “ce simplu si ce bun!”. Nu e nevoie de retete complicate sau ingrediente sofisticate. Ii stii, ii iubesti si, cel mai probabil, ai crescut cu ei in farfurie, langa o salata de vara sau langa o bucata de carne rumenita. Sunt genul acela de preparat care aduce familia la masa si liniste in suflet.

De ce merita sa-i faci mai des

In vremurile in care toata lumea cauta ceva rapid si gustos, cartofii taranesti sunt o solutie perfecta.  Poti sa-i faci simpli sau sa adaugi ceva in plus, dupa pofta – un ou ochi, niste branza rasa sau chiar niste carnaciori prajiti. Ceapa calita le da acel gust dulceag si aromat care transforma totul intr-o bucurie. Usturoiul completeaza perfect bunatatea acestui preparat.

Curatam cartofii de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi.

Ii punem la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Intr-o tigaie calim ceapa, taiata rondele, adaugam sare si o calim cateva minute.

Adaugam usturoiul maruntit, sare si piper dupa gust.

Adaugam cartofii fierti si scursi.

Amestecam usor si presaram patrunjelul maruntit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *