Saratele

Saratele
Ingrediente:

Aluat - 300 gr branza telemea grasa , 250 gr unt 82% grasime, 300 gr smantana 18% , 1 ou, 550 gr faina.
Decor -1 ou, mac +susan.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2 tavi

4.8/5 - (97 votes)

Reteta rapida de saratele pentru mese festive. Crocante si delicioase, saratelele sunt foarte apreciate si gustoase.

Intr-un vas amestecam branza razuita cu untul taiat cubulete (la temperatura camerei ) si  smantana.


Le mixam pentru un minut.

Adaugam oul si continuam mixarea pana se incorporeaza complet.

Adaugam faina ( 500 gr)  si amestecam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute .
Cu restul de faina ( 50 gr)   se intinde aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 4-5 mm.
Cu o rola de pizza  se decupeaza  saratele ,  se ung cu ou batut  si presaram mac sau susan.

Saratelele se coc in cuptorul preincins la 180C/ 20 de minute .

Am obtinut saratele  rumene , frumoase si extrem de gustoase!

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *