600 g creier de vita, 30 ml otet, 1 foaie de dafin, 5 boabe de piper, 1,5 l apa,
Compozitia de pane -3 oua, 300 gr faina, 200 gr pesmet, 350 ml apa, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.
Creierul se spala , se curata , se portioneaza si se pune in apa rece timp de 1 ora.
Se pune la fiert in 1,5 l apa , adaugam otetul, 1 lingurita sare, foaia de dafin si boabele de piper.
Cand lichidul a ajuns in punctul de fierbere adaugam bucatiile de creier si le lasam cca 10-12 minute.
In timpul fierberii o sa isi faca aparitia spuma, ea se indeparteaza cu spumiera.
Dupa fierbere , bucatiile de creier se scot intr-o sita si se clatesc cu apa.
Compozitia de pane – ouale se mixeaza cu apa , sare , piper si faina ( 200 gr).
Tavalim bucatile de creier prin faina ( 100 gr ) , prin compozitia de pane si apoi prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pana se rumenesc.
Creierul pane se serveste cu salata .