Creier pane

Ingrediente:

600 g creier de vita,  30 ml otet,  1 foaie de dafin, 5 boabe de piper, 1,5 l apa,

Compozitia de pane -3 oua, 300 gr faina, 200 gr pesmet, 350 ml apa, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

5

4.7/5 - (44 votes)

Creier pane, un aperitiv delicios si nelipsit de la mesele festive. Reteta Creier pane este simpla, se prepara usor si garanteaza reusita.

Creierul se spala , se curata si se portioneaza.

Se pune in apa rece,  timp de 1 ora.

Se pune la fiert in 1,5 l apa , adaugam otetul, 1 lingurita sare, foaia de dafin si boabele de piper.

Cand lichidul a ajuns in punctul de fierbere adaugam bucatiile de creier si le lasam cca 10-12 minute.

In timpul fierberii o sa isi faca aparitia spuma, ea se indeparteaza cu spumiera.

creier pane

Dupa fierbere , bucatiile de creier se scot intr-o sita si se clatesc cu apa.

creier paneCompozitia de pane – ouale se mixeaza cu  apa , sare , piper si faina ( 200 gr).

Tavalim bucatile de creier prin faina ( 100 gr ) , prin compozitia de pane si apoi prin pesmet.

creier pane

Le prajim in ulei incins pana se rumenesc.

Creierul pane se serveste cu salata .

Pofta Buna!
Vezi si alte retete de Aperitive

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *