Zacusca de gogonele

Zacusca de gogonele
Ingrediente:

2 kg gogonele, 2 kg gogosari, 1 kg morcovi, 1 borcan sos de rosii cu ardei (800 gr) , 500 ml ulei, 1,5 kg ceapa,  sare si piper dupa gust.

4.7/5 - (12 votes)

Zacusca de gogonele, o reteta simpla si foarte gustoasa. Zacusca de gogonele se prepara usor, are un cost redus, iar rezultatul este de o bunatate maxima.

Spalam gogonelele, le taiem pe jumatate  si le  fierbem  in apa cu 1/2 lingurita sare.

Dupa fierbere, trecem gogonele  prin apa rece si apoi le taiem cubulete.

Taiem legumele: ceapa   marunt, ardeiul  cubulete , iar  morcovii  se razuiesc.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita mai mare si calim ceapa pana devine sticloasa.

Adaugam  morcovul ,amestecam  si lasam  sa se calesca maxim 15 minute ( amestecam periodic).

Adaugam ardeiul si dupa 5 minute  gogonelele taiate cubulete.

Lasam legumele sa se caleasca si apoi adaugam sosul de rosii cu ardei.

Potrivim de sare , piper si lasam sa fiarba  la foc mic pana legumele sunt fierte,  iar uleiul iese la suprafata.

zacusca de gogoneleZacusca de gogonele se pune in borcane sterilizate.

Inchidem ermetic  si sterilizam borcanele  pentru 25 minute.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *