Zacusca de gogonele, o reteta simpla si foarte gustoasa. Zacusca de gogonele se prepara usor, are un cost redus, iar rezultatul este de o bunatate maxima.
Spalam gogonelele, le taiem pe jumatate si le fierbem in apa cu 1/2 lingurita sare.
Dupa fierbere, trecem gogonele prin apa rece si apoi le taiem cubulete.
Taiem legumele: ceapa marunt, ardeiul cubulete , iar morcovii se razuiesc.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita mai mare si calim ceapa pana devine sticloasa.
Adaugam morcovul ,amestecam si lasam sa se calesca maxim 15 minute ( amestecam periodic).
Adaugam ardeiul si dupa 5 minute gogonelele taiate cubulete.
Lasam legumele sa se caleasca si apoi adaugam sosul de rosii cu ardei.
Potrivim de sare , piper si lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte, iar uleiul iese la suprafata.
Zacusca de gogonele se pune in borcane sterilizate.
Inchidem ermetic si sterilizam borcanele pentru 25 minute.
Pofta buna!