Zacusca cu ciuperci si ardei

Zacusca cu ciuperci si ardei
Ingrediente:

2,8 kg ciuperci proaspete
2,8 kg ceapa curatata
3,2 kg ardei gogosar fara cotor si seminte
3 kg pulpa de rosii
500 ml ulei
sare dupa gust

Timp preparare

2 ore si 40 minute

Nr. portii

Ingrediente 20 borcane -400 gr

5/5 - (5 votes)

Zacusca cu ciuperci si ardei, o reteta delicioasa pentru iarna. Reteta Zacusca cu ciuperci si ardei este simpla si foarte gustoasa.

Curatam legumele si le spalam.

Taiem ardeiul , ciupercile si ceapa in bucati potrivite,  apoi le trecem prin masina de tocat carne (separate).

Punem uleiul la incins intr-un tuci mai mare.

Adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca cca 5 minute (amestecam periodic).

Zacusca cu ciuperci si ardei

Adaugam ciupercile, amestecam si lasam la calit,  cca 30 minute.

Zacusca cu ciuperci si ardei

Adaugam  pulpa de rosii , ardeiul , sare dupa gust si lasam sa fiarba la foc mediu,  1 ora si jumatate.

Zacusca cu ciuperci si ardei

Se amesteca periodic , atentie  sa nu se lipeasca de tuci !!!

Zacusca cu ciuperci si ardei

Zacusca de ciuperci cu ardei se pune fierbinte in borcane sterilizate.

Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam pentru 30 minute,  in baie de apa.

Dupa fierbere, acoperim  vasul ( in care am sterilizat borcanele) si lasam borcanele  pana  apa se raceste complet.

Zacusca cu ciuperci si ardei

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *