2,8 kg ciuperci proaspete
2,8 kg ceapa curatata
3,2 kg ardei gogosar fara cotor si seminte
3 kg pulpa de rosii
500 ml ulei
sare dupa gust
Curatam legumele si le spalam.
Taiem ardeiul , ciupercile si ceapa in bucati potrivite apoi le trecem prin masina de tocat carne (separate).
Intr-un tuci mai mare punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca cca 5 minute (amestecam periodic).
Adaugam ciupercile, amestecam si lasam sa se caleasca cca 30 minute.
Se amesteca periodic , atentie sa nu se lipeasca de tuci !!!
Zacusca de ciuperci cu ardei se pune fierbinte in borcane sterilizate.
Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam cca 30 minute, in baie de apa.
Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat borcanele) si se lasa pana ce apa se raceste complet.
Pofta Buna!