Zacusca cu ciuperci si ardei, o reteta delicioasa pentru iarna. Reteta Zacusca cu ciuperci si ardei este simpla si foarte gustoasa.
Curatam legumele si le spalam.
Taiem ardeiul , ciupercile si ceapa in bucati potrivite, apoi le trecem prin masina de tocat carne (separate).
Punem uleiul la incins intr-un tuci mai mare.
Adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca cca 5 minute (amestecam periodic).
Adaugam ciupercile, amestecam si lasam la calit, cca 30 minute.
Se amesteca periodic , atentie sa nu se lipeasca de tuci !!!
Zacusca de ciuperci cu ardei se pune fierbinte in borcane sterilizate.
Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam pentru 30 minute, in baie de apa.
Dupa fierbere, acoperim vasul ( in care am sterilizat borcanele) si lasam borcanele pana apa se raceste complet.
Pofta Buna!