Tocana de legume cu orez , o conserva delicioasa si hranitoare. Reteta Tocana de legume cu orez este simpla, se prepara usor si este foarte gustoasa.
Curatam legumele , le spalam , ceapa si morcovul se razuiesc , taiem ardeiul cubulete.
Pulpa de rosii ( fara seminte ) se pune intr-o cratita mai mare si se fierbe a cca 1 ora si 30 minute , la foc potrivit.
Adaugam uleiul impreuna cu legumele , amestecam si fierbem compozitia pentru 1 ora si 20 minute.
Adaugam orezul fiert de jumatate si scurs de apa, amestecam si lasam pana s-a fiert complet , cca 20-25 minute.
Adaugam sare, piper macinat dupa gust, boabele de piper si foile de dafin.
mai fierbem 1 minut , se ia de pe foc si se indeparteaza foile de dafin . Tocana de legume se pune fierbinte in borcane sterilizate, se inchid ermetic si se pun in baie de abur pentru 15 minute.
Se scot pe un servet, se impaturesc si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Pofta Buna!