Saratele

Saratele
Ingrediente:

Aluat - 300 gr branza telemea grasa , 250 gr unt 82% grasime, 300 gr smantana 18% , 1 ou, 550 gr faina.
Decor -1 ou, mac +susan.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2 tavi

4.8/5 - (157 votes)

Reteta rapida de saratele pentru mese festive. Crocante si delicioase, saratelele sunt foarte apreciate si gustoase.

Intr-un vas amestecam branza razuita cu untul taiat cubulete (la temperatura camerei ) si  smantana.


Le mixam pentru un minut.

Adaugam oul si continuam mixarea pana se incorporeaza complet.

Adaugam faina ( 500 gr)  si amestecam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute .
Cu restul de faina ( 50 gr)   se intinde aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 4-5 mm.
Cu o rola de pizza  se decupeaza  saratele ,  se ung cu ou batut  si presaram mac sau susan.

Saratelele se coc in cuptorul preincins la 180C/ 20 de minute .

Am obtinut saratele  rumene , frumoase si extrem de gustoase!

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *