Poale-n brau

Poale-n brau
Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina, 10 gr drojdie uscata, 250 ml lapte, 70 gr zahar, 40 gr unt, 20 ml ulei, 1 ou, 1 praf sare, 1 lingurita coaja razuita de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie.

Umplutura - 380 gr branza dulce, 70 gr stafide, 10 ml esenta rom, 60 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 30 gr gris, 2 galbenusuri, 1 lingurita coaja razuita de lamaie.

Decor - 1 ou batut, susan.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

12 buc

5/5 - (98 votes)

Poale-n brau ca la Moldova, reteta simpla, rapida si delicioasa. Reteta de Poale-n brau sau Branzoiace este simpla, cu ingrediente la indemana, ideala pentru intalnirile cu cei dragi. Poale-n brau ca la mama acasa!

Punem intr-un vas:  drojdia, 100 ml lapte caldut, 1 lingura zahar, 1 lingura faina.

Amestecam si presaram compozitia cu o lingura de faina.

Acoperim vasul cu folie alimentara.

Dupa 10 minute, compozitia formata se dubleaza.

Intr-un vas omogenizam componentele: restul de lapte , oul, restul de zahar, praful de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Amestecam cele doua compozitii si adaugam restul de faina.

Adaugam uleiul, untul si framantam pana se incorporeaza.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Preparare umplutura

Punem stafidele intr-un bol, adaugam esenta de rom si amestecam.

Le lasam 10 minute, deoparte.

Punem intrun vas: branza dulce, zaharul, zaharul vanilat, grisul, galbenusurile, coaja de lamaie si stafidele cu rom.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare 

Presaram cu faina  blatul de lucru si scoatem aluatul din vas.

Intindem aluatul cu un sucitor, intr-o foaie dreptunghiulara si o taiem in 12 bucati.

Pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingura plina de umplutura.

Ca sa formam branzoaicele, fiecare bucata de aluat se inchide ca un plic- vezi foto.

Se trage primul colt de aluat ( din stanga)  peste umplutura si ungem cu ou batut.

Se trage al doilea colt de aluat ( din dreapta) peste coltul uns cu ou.

Ungem cu ou si  pliem  colturile ramase – vezi foto.

Transferam branzoaica in tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou si presaram susan crud.

Procedam la fel cu restul de aluat si umplutura. In tava se coc maxim 6 bucati.

Se coc maxim 15 minute/ 180C.

Le lasam cateva momente sa se raceasca si putem servi.

Pofta Buna!

Descopera si colectia 50 retete Prajituri de Casa!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *