Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui
Ingrediente:

1 ceapa alba mare, 1 ceapa rosie, 400 g ficateti de pui, 50 ml ulei, 3 catei usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 40 gr unt topit (pentru sigilat).

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

4 portii

5/5 - (12 votes)

Descopera o reteta delicioasa de pate de ficat de pui, perfecta pentru un mic dejun satios sau o gustare rapida!  Adauga aceasta reteta simpla si gustoasa la colectia ta de aperitive! Serveste pateul de ficat de pui pe felii de paine prajita sau ca aperitiv alaturi de legume proaspete.

Pate de ficat de pui

 

Reteta Pate de Ficat de Pui

Spalam bine ficateii de pui si ii oparim in apa clocotita pentru 2 minute.

Ii scoatem si ii trecem  prin apa, ii punem la scurs.

Curatam si taiem ceapa alba si ceapa rosie.

Intr-o tigaie, incingem  uleiul si calim ceapa, usturoiul  pana devin  aurii si moi.

 

Adauga ficateii de pui in tigaie si continuam sa-i prajim impreuna cu ceapa pana capata o usoara crusta.

Transferam amestecul intr-un blender.

Pate de ficat de pui

Asezonam cu cimbru uscat, sare si piper, apoi  mixam pana obtinem o pasta fina.

Pate de ficat de pui

Pune pateul intr-un borcan sterilizat si adaugam untul topit.

Pate de ficat de pui Lasam sa se raceasca si il pastram  in frigider.

Pate de ficat de pui

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *