Oua ochiuri – reteta simpla si delicioasa

Ingrediente:

2 oua proaspete, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

5 minute

Nr. portii

1

5/5 - (1 vote)

Oua ochiuri – reteta simpla si delicioasa. O metoda rapida si populara de a gati oua, prajite in tigaie, cu albus bine coagulat si galbenus moale. Acestea sunt perfecte pentru un mic dejun hranitor si pot fi combinate cu diverse ingrediente, de la legume proaspete la bacon, carnaciori sau branza.

Incalzim o tigaie la foc mediu si adaugam uleiul de masline.

Lasam uleiul sa se incinga.

Spargem cu grija ouale direct in tigaie, avand grija sa nu spargem galbenusurile.

Gatim ouale la foc mediu. Pentru oua ochiuri cu galbenus moale, le lasam sa se prajeasca timp de aproximativ 3 minute, fara sa le intorcem, la foc mic.

Daca preferam ca galbenusul sa fie mai ferm, acoperim tigaia cu un capac pentru 1-2 minute sau intoarcem oul cu grija pentru a gati si partea de sus.

Condimentam ouale cu sare si piper proaspat dupa gust.

Servim  alaturi de paine prajita si legume crude.

Sursa foto

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *