Gogosi pufoase , aromate , ca la bunica acasa ! Reteta de Gogosi este simpla, dar va garanteaza reusita. Perfecte in orice moment al zilei, gogosiile sunt preferatele intregii familii.
Amestecam apa calduta (150 m) cu drojdia ( pana se dizolva complet).
In restul de apa se dizolva zaharul si sarea , adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia.
Amestecam cele doua compozitii.
Adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde pe un blat presarat cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara.
Cu o forma rotunda (diametru 10-12 cm) decupam gogosile.
Indepartam surplusul de aluat si lasam gogosile sa creasca, cca 25 minute.
Din aluatul ramas formam alte gogosi.
Intr-o tigaie inalta punem uleiul la incins .
Prajim gogosile pe ambele parti si apoi le asezam pe o farfurie intinsa tapetata cu hartie absorbanta.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente si apoi le pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează