Friptura de vita cu sos de vin

Ingrediente:

1  muschiulet de vitel - 1 kg, piper, cimbru, sare, 50 ml ulei.

Sos: 100 ml vin rosu, 3 linguri pasta de tomate, 1 foaie de dafin, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 15 minute.

Nr. portii

4

4.9/5 - (10 votes)

Friptura de vita cu sos de vin, un preparat ideal pentru masa de pranz. Servita cu sos si garnitura, Friptura de vita cu sos de vin este foarte gustoasa, satioasa si apreciata de intreaga familie.

Muschiul de vita se condimenteaza cu piper, cimbru si se sareaza.

Se lasa deoparte pentru 30 minute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins  , adaugam bucata de carne  si o prajim  cate 3-4 minute  pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta.

Punem carnea si uleiul ( ramas de la prajit) intr-o tava si o dam la cuptor 180 C , cca 30-40  de minute.

Intoarcem bucata de carne in timpul coacerii

Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca cateva minute.

Taiem carnea in  felii ,  perpendicular pe fibra.

Sosul format de la carne se pune intr-o tigaie , se adauga pasta de tomate , vinul , foaia de dafin si lasam sa fiarba pana scade  de jumatate. Se strecoara, adaugam feliile de friptura si punem din nou la foc pentru 5 minute.

Friptura se serveste calda , cu sos de vin si garnitura.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *