1 muschiulet de vita (vitel) sau antricot- cca 1 kg, piper, cimbru, sare, 50 ml ulei.
Sos: 100 ml vin rosu, 3 linguri pasta de tomate, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare
- Muschiul de vita se trece prin sare, piper si cimbru si se pastreaza 2 ore la frigider pentru aroma.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incins , adaugam bucata de carne si prajim cate 3-4 min pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta pe toate partile.
- Rasturnam apoi carnea si uleiul in care am pajit intr-o tava si o dam la cuptor 180-200 C , cca 30-40 min.
- In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate partile.
- Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca cateva min, apoi se taie in felii, perpendicular pe fibra .
- Sosul format de la carne se pune intr-o tigaie , se adauga pasta de tomate , vinul , foaia de dafin si lasam sa fiarba pana scade aproape de jumatate. Se strecoara, adaugam feliile de friptura si punem din nou la foc cca 5 min.
- Friptura de vita se serveste calda cu sos de vin si garnitura dupa preferinta.
Pofta Buna!