Cei mai buni castraveti pentru iarna. Cu gust dulce-acrisor si consistenta usor crocanta , castravetii pentru iarna sunt extrem de gustosi. Retete castraveti pentru iarna.
Spalam si curatam legumele. Ceapa si morcovul le taiem rondele. Capataniile de usturoi le taiem felii.
In fiecare borcan asezam: piper boabe, 1 foaie de dafin, rondele de ceapa si morcov, felii de usturoi si cimbru uscat.
Asezam castravetii in borcane , astfel incat sa fie cat mai aranjati si mai adaugam cateva rondele de ceapa.
Intr-o oala asezam zaharul, sarea si apoi turnam otetul si apa.
Amestecam si punem pe foc, iar dupa primul clocot se ia si se pune deoparte pentru 2 minute.
Compozitia se toarna fierbinte peste castraveti si inchidem ermetic cu capace.
Sterilizam borcanele pentru 20 minute si le lasam sa se racesca in apa.
Verificam daca sunt inchise bine si le punem in camara.
Castravetii se pot consuma in 3-4 saptamani .
Pofta Buna!