Castraveti pentru iarna

Castraveti pentru iarna
Ingrediente:

3 kg castraveti, 2 l apa, 600 ml otet, 130 gr zahar, 70 gr sare neiodata, 2 linguri piper boabe, 2 cepe, 1 morcov, 3 capatani usturoi crud (verde) , 9 foi dafin, 2 lingurite cimbru uscat.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

9 borcane 800 gr

5/5 - (42 votes)

Cei mai buni castraveti pentru iarna. Cu gust dulce-acrisor si consistenta usor crocanta , castravetii pentru iarna sunt extrem de gustosi. Retete castraveti pentru iarna.

Spalam si curatam legumele. Ceapa si morcovul le taiem  rondele. Capataniile de usturoi le taiem felii.


In fiecare borcan asezam:  piper boabe, 1 foaie de dafin, rondele de ceapa si morcov, felii de usturoi si cimbru uscat.

Asezam castravetii in borcane , astfel incat sa fie cat mai aranjati si mai adaugam cateva rondele de ceapa.
Castraveti pentru iarnaIntr-o oala asezam zaharul, sarea  si apoi  turnam otetul si apa.

Amestecam si punem pe foc, iar dupa primul clocot se ia si se pune deoparte pentru 2 minute.

Castraveti pentru iarna
Compozitia se toarna fierbinte peste castraveti si inchidem ermetic cu capace.
Castraveti pentru iarnaSterilizam borcanele  pentru 20 minute si le lasam  sa se racesca in apa.

Verificam daca sunt inchise bine si le punem in camara.

Castravetii se pot consuma in 3-4 saptamani .

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *