O reteta foarte gustoasa este orezul cu spanac si peste afumat. Celor care le place pestele afumat il pot incorpora acum in orez cu spanac, obtinand astfel o masa complete, cu proteine, legume si carbohidrati. Pentru aceasta reteta, legumele se calesc in ulei sau unt incins, apoi orezul se lasa la fiert, impreuna cu legumele, cu apa sau supa de pui.
Pestele se adauga la final, dupa care orezul se ia de pe foc si se lasa acoperit cateva minute, pentru a prelua toate aromele din mancare. Orezul cu spanac si peste afumat poate fi consumat ca atare sau cu o salata verde.
Spanacul ( spalat ) se opareste, se clateste cu apa rece si se taie marunt.
Intr-o cratita se incinge uleiul , adaugam morcovul si ceapa taiate marunt.
Se calesc cateva minute si apoi adaugam spanacul. Amestecam si lasam legumele la calit inca 4-5 minute, amestecand periodic.
Adaugam orezul si apa fierbinte .
Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 12 minute, pana observam ca bobul incepe sa se umfle.
Adaugam pestele taiat cubulete, sare , piper si amestecam.
Inchidem focul , acoperim cratita si lasam deoparte pentru 30-50 min, fara sa amestecam.
Se serveste cald alaturi de salata.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează