Acasa / Retete culinare / Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ingrediente Zacusca de vinete – 25 borcane 400 gr

5 kg vinete coapte – curatate si scurse ,2 kg ardei copt si curatat,  3.5 kg ceapa, 2  l bulion de rosii , 1 l ulei,  sare si piper dupa gust.




Mod de preparare Zacusca de vinete

  1. Ceapa se toaca marunt sau se razuie.
  2. Vinetele se toaca marunt , ardeiul se taie cubulete .
  3. Uleiul se pune la incins intr-un ceaun , adaugam ceapa si lasam la calit amestecand des, pentru cca 10 min.
  4. Peste ceapa adaugam bulionul , amestecam si  lasam sa fiarba cca 15 min.
  5. Separat intr-o cratita se pune putin ulei si se calesc vinetele si ardeiul (tocate) , cca 10 min.
  6. Compozitia formata se adauga peste amestecul de ceapa si bulion.
  7. Amestecam bine apoi  potrivim de sare si piper. Se lasa la fiert , la foc mic , cca 2-3 ore, amestecand periodic.
  8. Pe timpul fierberii culoarea , gustul si textura se schimba. Este gata atunci cand uleiul iese la suprafata, devine lucioasa si are o consistenta densa.
  9. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Le punem capace curate si uscate si infiletram bine.
  10. Se pun in baie de abur cca 25 min sau la cuptor (150 C ) pentru 30 min.
  11. Dupa sterilizare acoperim borcanele  cu servete de bucatarie si le lasam sa se racesca pana a doua zi.
  12. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Zacusaca de vinete este o bunatate !

Pofta Buna!

Zacusca de vinete

Salvează

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Zacusca de ciuperciZacusca de ciuperci Ingrediente Zacusca de ciuperci 1,5 kg ciuperci, 10 ardei gogosar, 10 ardei gras , 8 cepe, 400 ml ulei, 1 […]
  • Zacusca dieteticaZacusca dietetica Zacusca de vinete cu ardei in varianta dietetica,  delicioasa si aspectuoasa , ideala pentru cei care tin […]
  • Mancare de toamnaMancare de toamna Ingrediente Mancare de toamna 5 cartofi, 1/2 conopida mica, 1 morcov, 1/2 telina, 5 rosii, 1 ceapa, 5 […]
  • Supa crema de dovleac coptSupa crema de dovleac copt Ingrediente Supa crema de dovleac copt 800 gr  dovleac copt (placintar), 1 ceapa, 3 cartofi, 400 ml apa sa […]
  • Gem de capsuniGem de capsuni Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in […]
  • Zacusca de gogoneleZacusca de gogonele Ingrediente Zacusca de gogonele 2 kg gogonele, 2 kg gogosari, 1 kg morcovi, 1 borcan sos de rosii cu ardei […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress