Vinete pane in varianta de post, un aperitiv gustos si delicios ! Se pot servi simple sau cu sos.
Ingrediente pentru 6 portii/ timp 45 minute
2 bucati ~ 700 gr vinete, 250 ml apa minerala, 250 gr faina alba, 80 gr pesmet, sare si piper dupa gust
, 200 ml ulei pentru prajit.
Mod de preparare Vinete pane
Spalam vinetele, le curatam de coaja , le taiem rondele si le punem intr-un bol.
Presaram sare , le amestecam si le punem intr-o sita minim 30 minute (pentru a lasa sucul amar).
Stergem feliile cu un servet de hartie .
Amestecam apa minerala cu sare si piper dupa gust.
Adaugam treptat faina (200 gr) si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Vinetele se trec prin faina (80 gr), compozitia de pane si pesmet.
Le punem in ulei incins si le prajim bine pe ambele parti.
Vinetele pane se scot intr-o farfurie tapetata cu sevetel de hartie ( pentru a elimina surplusul de ulei ).
Se servesc reci cu sos de usturoi, mujdei sau maioneza.
Pofta Buna!