Turta dulce cu miere

5/5 - (47 votes)

Ingrediente Turta dulce cu miere

200 gr miere, 3 oua, 100  gr zahar, 2-3 cuisoare, scortisoara, 1/2 lingurita bicarbonat , 1 lingura zeama de lamaie, 100 ml ulei, coaja de la 1 lamaie, 1 praf de sare, faina cat cuprinde.

Decor: ciocolata alba, decor argintiu

Mod de preparare

  1. Mierea se incalzeste intr-o cratita amestecand continuu.
  2. Ouale se amesteca cu zaharul si se bat pe o baie de abur cca 1 min, apoi se adauga mierea calda, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si cuisoarele pisate. Se amesteca compozitia apoi adaugam faina cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat consistent, care se poate modela usor.
  3. Se intinde o foaie cu ajutorul unui praf de faina intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul formelor se obtine turta dulce. Surplusul de coca se elimina.
  4. Se introduce tava la foc potrivit pana devin aurii la baza.
  5. Se scoate tava din cuptor iar turta dulce se lasa sa se racesca complet.
  6. Se decoreaza dupa imaginatie cu ciocolata alba topita si decor argintiu.

Un desert minunat pentru Mos Craciun!

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.