Acasa / Retete culinare / Trigoane cu gem si nuca

Trigoane cu gem si nuca

Ingrediente Trigoane cu gem si nuca

Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet  zahar vanilat, 10 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura – 125 gr gem de prune, 50 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1/2 lamaie

Decor – zahar pudra vanilat

Mod de preparare Trigoane cu gem si nuca

Preparare aluat

  • Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.
  • Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min.
  • Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.
  • Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.
  • Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
  • Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.
  • Preparare umplutura
  • Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.
  • Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (de forma ondulata).
  • Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.
  • Se pliaza si iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra in interior umplutura.
  • Trigoanele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii.
  • Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

trigoane cu gem
2 (40%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Cornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nuca Ingrediente 1 kg faina de patiserie, 500 gr margarina, 100 ml apa minerala, 2 plicuri praf de copt, 15 ml […]
  • Prajitura de post cu merePrajitura de post cu mere Ingrediente -  Prajitura de post cu mere Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 […]
  • GogosiGogosi Gogosi pufoase , aromate , ca la bunica acasa ! Ingrediente ~ 48 bucati 500 gr faina alba tip 480, 60 gr […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Salam de biscuiti cu ciocolata si stafideSalam de biscuiti cu ciocolata si stafide Ingrediente 600 gr biscuiti , 150 gr ciocolata, 250 gr unt, 30 gr cacao,  150 gr zahar, 50 gr stafide […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress